Udenrigsministeriet leder efter danskere i Chile

Udenrigsministeret opfordrer danskere i Chile til at holde kontakt til deres pårørende i Danmark og til rejsearrangørerne.

Den danske ambassade i Santiago forsøger sammen med konsulaterne i Chile at etablere kontakt til de danskere, som Udenrigsministeriet modtager oplysninger om befinder sig i Chile og som de pårørende i Danmark mangler kontakt til.

Et kraftigt jordskælv ramte lørdag morgen Chile. Foto: JanOSpixeles. Licens under: Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic

Kommunikationsforbindelser i Santiago fungerer delvist. Det er fortsat ikke muligt at få telefonisk kontakt til de jordskælvramte områder syd for Santiago. Lufthavnen i Santiago er lukket og dele af hovedfærdselsåren syd for Santiago er ikke farbar. De chilenske myndigheder arbejder på at få genetableret elforsyning og kommunikationsforbindelser i de berørte områder.

Chile blev lørdag morgen ramt af et kraftigt jordskælv, der målte 8,8 på Richterskalaen. Epicentret for jordskælvet befandt sig ved kysten i nærheden af byen Concepción, ca. 300 km. syd for Chiles hovedstad Santiago. Der er meldinger om dræbte og sårede som følge af jordskælvet. Redningsarbejdet er i fuld gang.

Danskere i området opfordres til nøje at følge de chilenske myndigheders råd og anvisninger.

Borgere herhjemme, som ikke kan komme i kontakt med deres pårørende i Chile kan sende en mail til bbb@um.dk eller kontakte Udenrigsministeriets døgnbemandede vagttelefon på 33 92 11 12.