Illegal restaurant afsløret i kiosk

Skjult bag en kiosk har Fødevarekontrollens Rejsehold fundet ulovlige spisesteder med plads til 50-60 gæster.

Fødevarekontrollen har på kort tid fundet og lukket to hemmelige restauranter i København, erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

I torsdags dukkede SKAT op for at tjekke økonomien i en kiosk på Ydre Nørrebro i København. Bagerst i lokalet var der en halvskjult dør, men da den blev åbnet, åbenbarede der sig en restaurant med plads til 50-60 spisende gæster.

– Vinduerne i lokalet var blændet af, så man ikke kunne se restauranten ude fra gaden, forklarer Søren Kristensen til Newspaq.

Han er ansat af det specielle Rejsehold i Fødevarestyrelsen, der tager rundt og tjekker restauranters hygiejne og lignende forhold. Og Rejseholdet rykkede da også prompte ud, da SKAT kunne meddele om fundet af den hemmelige restaurant.

– Det mest overraskende var, at selve lokalet og køkkenfaciliteterne var i fantastisk stand, og der var pinligt rent over det hele, fortæller Søren Kristensen.

Rejseholdet måtte dog fortælle de afrikanske restauratører, at man ikke bare sådan kan banke et spisested op uden nogen form for tilladelse.

– Det tog de egentlig meget pænt og bød os fluks på en cappuccino fra en helt ny, fin maskine. Det takkede vi dog høfligt nej til, smiler han.

Søren Kristensen ankom med sine kollegaer sidst på formiddagen til en halvfuld restaurant.

– Vi kunne se, at de var i færd med at gøre klar til frokostrykket. Der sad allerede omkring 30 personer derinde, da vi kom, fortæller han til Newspaq.

Det er anden gang inden for kort tid, at Fødevarekontrollens Rejsehold afslører en smugrestaurant i København. Det andet ulovlige spisested er dog ikke helt så let at få bugt med.

– Den restaurant ligger i en beboelsesejendom, men hver gang vi har været ude at lukke den, genåbner de kort tid efter, og så får vi atter opkald fra beboere, der klager og lugtgener og larm. Desuden er folkene bag spisestedet ikke helt så forstående over for, at man skal have tilladelser til at drive den slags, lyder det fra Søren Kristensen.

Lykkedes det den første smugrestaurant at få papirerne i orden og genåbne, har de allerede udsigt til første, sultne gæst.

– De forklarede, at en middag koster 35 kroner. Der var lammeretter og vist også fisk på kortet, og samtidig var der så pænt og rent, at jeg gerne ville spise der. Hvis altså de får ordnet tilladelserne, slutter Søren Kristensen til Newspaq.