Unge tjekker andre unges arbejdsforhold

LO’s jobpatrulje kører i disse uger landet rundt for at tjekke unges arbejdsforhold. Målet er at nå 3.225 interviews med unge fritidsjobbere. Jobpatruljen har på de første tre uger besøgt 1.854 arbejdspladser og interviewet 991 unge fritidsjobbere. Flot, siger LO’s centrale koordinator Morten Skov Christiansen.

– Vi har i år over 500 unge frivillige, som bruger deres sommerferie på at køre med jobpatruljen ud for at sikre andre unges arbejdsforhold. Det er imponerende, og vi er meget glade for deres indsats, siger LO’s centrale jobpatrulje koordinator Morten Skov Christiansen.

LO’s jobpatrulje nåede sidste år at besøge omkring 9.000 virksomheder og interviewe 2.200 unge fritidsjobbere.

– Vi oplever lidt af hvert, når vi er ude og besøge virksomhederne. I de fleste tilfælde overholdes reglerne heldigvis, men vi har også tilfælde, hvor arbejdsmiljøreglerne overtrædes igen og igen. Vores jobpatrulje-aktivister er uddannet til at kunne håndtere disse sager og sørge for, at de kommer videre i systemet, hvis det skulle være nødvendigt, siger Morten Skov

– Vi glæder os til at køre jobpatrulje de næste uger, og regner med at nå vores mål med på de 3.000 interviews. LO Storkøbenhavn og LO Århus har ikke kørt endnu, og LO Aalborg er i gang. Så vi mangler stadig de store byer, som har tradition for at lave mange interviews, slutter Morten Skov Christiansen.

LO oplyser, at hvis forholdene ikke er i orden, bringes sagerne videre til den lokale fagforening, Arbejdstilsynet eller i værste fald politiet.